Nyní k samotnému receptu, který jsem trošku upravil dle možností.
2 cibule
2 menší dýně (já použil Hokaido)
olivový olej
3 dcl bílého vína
1 lžíce třtinového cukru
bobkový list
nové koření
tymián
zeleninový vývar
smetana na vaření
Postup:
Na jemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme koření a necháme chvilku restovat. Poté přidáme dýně, které jsme si předtím oloupali a nakrájeli na kostičky a zarestujeme. Přidáme lžíci třtinového cukru a podlijeme nějakým lepším bílým vínem, necháme podusit - v případě nutnosti doléváme zeleninový vývar. Po 20 minutách vyjmeme koření a rozmixujeme. Na úpravu konzistence použijeme opět zeleninový vývar.
Ingredience :
2 menší dýně (já použil Hokaido)
olivový olej
3 dcl bílého vína
1 lžíce třtinového cukru
bobkový list
nové koření
tymián
zeleninový vývar
smetana na vaření
Postup:
Na jemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme koření a necháme chvilku restovat. Poté přidáme dýně, které jsme si předtím oloupali a nakrájeli na kostičky a zarestujeme. Přidáme lžíci třtinového cukru a podlijeme nějakým lepším bílým vínem, necháme podusit - v případě nutnosti doléváme zeleninový vývar. Po 20 minutách vyjmeme koření a rozmixujeme. Na úpravu konzistence použijeme opět zeleninový vývar.
Žádné komentáře:
Okomentovat