menšího kulinářského zážitku.
Odvážil jsem se udělat bifteky
z pravé svíčkové. Musím přiznat,
že jsme z toho měl docela strach,
protože cena toho 1,5 kg válečku
nebyla úplně nejmenší.
Nejprve tomu předcházelo studování internetu a mnoho zkušeností ostatních kuchařů. Nejvíce mi asi pomohl návod z této stránky - mohu jen doporučit http://www.gurmanka.cz/.
Tak pojďme na to.
Ingredience :
čerstvě mletý pepř
hrubozrná sůl - nejlépe mořská
rozmarýn
olivový olej
mrkev
fazolové lusky
květák
čerstvé hříbky
hovězí vývar
smetana na vaření
potravinářský špagát
Postup :
přípravou jsem naporcoval maso
na cca 4cm silné špalky,
které jsem hřbetem ruky promačkal.
Potravinářským provázkem jsem
bifteky vytvaroval zpět do původního
tvaru.
Ovázané bifteky jsem lehce potřel
olivovým olejem a posypal pepřem
a a přidal štípek rozmarýnu. Takto naložené bifteky dáme do lednice a necháme odpočívat.
K samotné přípravě jen podotknu, že kvalitní pánev s těžkým dnem je výhodou, ne-li skoro podmínkou, protože se dá nahřát na mnohem vyšší teplotu než obyčejné teflonové pánve. Použijte buď litinovou nebo nějakou grilovací.
Takto připravované bifteky jsou tzv "medium". Připravené bifteky servírujeme na nahřáté talíře s opékanou jarní zeleninou, hříbkovou omáčkou z dochucenou hovězím vývarem - pro zjemnění chuti přidáme smetanu.
Foto rozkrojeného bifteku bohužel nemám - nestihl jsem to =) Ale osobně jsme byl naprosto spokojen, krásně růžový střed, maso nádherně měkké.
Mohu jen doporučit.
Žádné komentáře:
Okomentovat