středa 10. října 2012

Sleeping Modular System

Tak jsem si tento týden pořídil tento opěvovaný a velmi variabilní spací system. Je ve verzi ACU, a součástí tohoto kompletu je Gore vak v ACU camo, spací pytel  Patrol Bag, který je určený do komfortní teploty 5°C. Dalšími částmí jsou spací pytel Intermediate Cold Weather Bag určený do komfortní teploty -18°C,  kompresnsní vak large a small.

Spojením všech 3 částí (Intermediate, Patrol a Gore vak) získáme komfortní teplotu okolo -30°C.

Po ozkoušení v přírodě a to v teplotě - 15°C musím uznat, že tento systém funguje naprosto výborně. Nebudu se zde rozepisovat o vlastnostech, protože na internetu je toho opravdu hodně. Napíši sem takové menší shrnutí, nebo spíše uvedu klady a zápory, které mě osobně potkali a napadli.

Systém je velice kvalitně zpracován - od Gore vaku až po kompresní vaky. Všechny spacáky a vak jsou vybaveny kvalitními druky. Proto jde celý systém velice rychle rozpojit/spojit.
Každá část je vybavena velice robustními zipy YKK, který opravdu něco vydrží. Jediná nevýhoda těchto zipů je že při spojení všech 3 částí se musí každá část zapnout zvlášť a někdy je to opravdu fuška. Ale vše je o cviku.
Vzhledem k použité membráně a střihu vaku je dobré si ohlídat otvor pro dýchání, při silnějším dešti se mi stalo, že jsem se probudil a trošku mi dělalo problém se pořádně nadechnout. Ale pokud o tom člověk ví a ohlídá si to, je to O.K.
Samozřejmost při užití jakéhokoliv ždáráku je orosení uvnitř vaku. Tomu se nevyhnete u žádné cenové dostupné membrány, proto je dobré při každém použití spacáky nechat vyschnout.
A při klepání vaku vždy druky od sebe - dostat jimi po tlamě není 2x příjemné =)






Žádné komentáře:

Okomentovat